Topkapning

Topkapning af træer gøres ved, at man i takt med at man bevæger sig opad i træets krone, skærer grenen af, sådan at der til sidst kun står en stamme med træfælderen fastmonteret i toppen. Herefter går turen tilbage til fast grund, som regel imens man skærer stammen op efterhånden, som man kravler ned.

Når man topkapper et træ, altså fælder det oppe fra og ned, så gør man det typisk fordi, der ikke er plads til at træet kan fældes på den konventionelle måde, altså ved at lægge det ned i sin fulde længde. Det k

an skyldes at træet hælder den forkerte vej, måske ind over et hus, eller at der står udfordringer rundt omkring såsom hække, buske eller huse, umuliggør træfældningen.

Ved en topkapning falder de afskårne grene mere eller mindre direkte ned, og lægger sig rundt om stammen, hvorfor træet ikke kommer til at fylde meget mere i bredden når det er fældet, end det gjorde da det stod og tronede.

Har du et træ der skal topkappes, så kontakt os og få et uforpligtende tilbud. Vi er eksperter i at “kravle træer ned” og har gjort det i mange, mange år – så du kan trygt overlade nedfiringen af dit træ til os.